Juneći gulaš

Juneći gulaš recept
  • Priprema
    15 min
  • Kuhanje
    2 h 30 min
  • Broj osoba
    6

Sastojci

Koraci

Korak 1

U šerpi zagrijte ulje.

Korak 2

Dodajte meso i prižite nekoliko minuta ili dok ne porumeni sa svih strana.

Korak 3

Meso izvadite iz šerpe i ostavite po strani.

Korak 4

U istu šerpu dodajte luk, bijeli luk, paprike i mrkvu. Pržite 2-3 minute ili dok povrće ne porumeni.

Korak 5

Vratite meso nazad u šerpu. Dodajte so i brašno. Izmiješajte.

Korak 6

Poklopite, smanjite temperaturu na minimum i kuhajte oko 2 minute.

Korak 7

Zatim dodajte lovor, ajvar, origano, biber i vodu. Dobro izmiješajte.

Korak 8

Poklopite i kuhajte na niskoj temperaturi 2 sata. Nakon 2 sata, vaš gulaš je spreman za jelo. Uživajte sa svojim najmilijim. Prijatno!

Pogledajte još